ساختمان پزشکی اطلس همدان

توسط0
146
ساختمان پزشکی اطلس همدان

دراین بخش از بررسی بناهای شاخص ایران و جهان، با ساختمان پزشکی اطلس در شهر همدان آشنا می شویم. در ادامه جهت معرفی و بررسی این پروژه با رسانه هنر و معماری ساباط همراه باشید.

معماران: احمد بطایی ، مرضیه زاد ، محسن مریزاد ، رها اشرفی

مساحت: ۳۲۰۰ متر مربع

سال: ۲۰۱۹ (۱۳۹۸)

تیم طراحی: عسل علیزاده ، فرزاد قاسمی ، محمد رضا هورجندی ، نگار حسینی ، صبا شناسی

عکاس: فرشید نصرآبادی

کارفرمایان: علی دادی، مومنی، بطایی

معرفی

ساختمان اطلس در میان توده ای از بناهای مرتفع و کم ارتفاع در میدان امام همدان که ناحیه ای تجاری است؛ واقع شده است. این ساختمان در اواخر سال ۱۳۹۸ (۲۰۱۹) به بهره بداری رسید و نمونه ای است که نشان می دهد بکار گیری مصالح مقرون بصرفه و ابزارهای دیجیتالی پیشرفته در کنار استفاده از روشهای خلاقانه طراحی تا چه اندازه می تواند نتایجی مطلوب و بدیع را در پی داشته باشد. مصالح مورد استفاده در ساختمان اطلس بوم آورد بوده و از همدان تهیه گردیده اند. ضمن آنکه بکارگیری نیروی کار متخصص و متعهد محلی نیز از اولویت های اساسی در روند طراحی و اجرای این پروژه بوده است.

ساختمان پزشکی اطلس
ساختمان پزشکی اطلس

مورفولوژی (ریخت شناسی)

فرم و نمای ساختمان پزشکی اطلس ناشی از یکسری خطوط نواری منحنی شکل می باشد که در هماهنگی با مسیر تابش آفتاب به سمت داخل کشیده شده و ارتباط بصری بین سطوح و طبقات مختلف را فراهم می کند. این سیستم موجب استفاده بهینه از نور خورشید برای روشن کردن فضاهای کوچک و تاریک داخلی است. موضوعی که بخوبی نشان می دهد که درک درست از محدودیت ها می تواند منتهی به طرحی هوشمندانه و مطلوب شود.

ساختمان پزشکی اطلس
ساختمان پزشکی اطلس

روند طراحی

روند طراحی پروژه در تبعیت از مجموعه ای از نکات و دستورالعملهای مقدماتی بوده است که توسط کارفرما و سازمان نظام مهندسی مشخص گردیده­اند. برای تسهیل در ورود جریان نور طبیعی به داخل ساختمان ، حجم ساختمان رو به آفتاب قرار گرفته است. طبقات بنا، در سه برج عمودی جدا از یکدیگر قرار گرفته اند و نوارهای منحنی شکل نما، این سه برج را به یک مجموعه واحد تبدیل کرده اند. با پیش بینی الگوهای احتمالی ساخت ساز در اطراف این بنا در آینده، گذرگاهی در ساختمان تعبیه شده است  که معبر اصلی شهری را به یک جاده فرعی وصل می کند تا دسترسی عابران عمومی را فراهم کند.

دیاگرام روند طراحی
دیاگرام روند طراحی
دیاگرام روند طراحی
دیاگرام روند طراحی
ساختمان پزشکی اطلس
ساختمان پزشکی اطلس

ارتباط فضایی

در ساختمان پزشکی اطلس، تعامل فضاهای مثبت و منفی بطور ویژه ای برای تاکید بر خلق مکان و کیفیت فضایی مورد توجه بوده است. در نتیجه در این بنا توام با اینکه فرم و فضا همدیگر را کامل می کنند؛ نور و ارتباطات بصری نیز بصورت برجسته ای نمایش داده شده است. بعلاوه نمای منحنی و نواری شکل ساختمان با حرکتی مقعر و محدب، باعث ایجاد تراس ها و مکان های ملاقات در طبقات مختلف شده و در طبقه همکف بر روی دسترسی شهری تاکید دارد.

تراس های بنا
تراس های بنا

در ادامه برای دیدن تصویر بیشتر و نقشه های این پروژه با ما همراه باشید.

ساختمان پزشکی اطلس
ساختمان پزشکی اطلس
تصویر هوایی از ساختمان اطس
تصویر هوایی از ساختمان اطس
تصویری از رمپ موجود در محوطه
تصویری از رمپ موجود در محوطه
تصویری از رمپ موجود در محوطه
تصویری از رمپ موجود در محوطه
قسمتی از رمپ موجود در محوطه
قسمتی از رمپ موجود در محوطه
سایت پلان مجموعه
سایت پلان مجموعه
پلان طبقه همکف
پلان طبقه همکف
پلان طبقات دوم و پنجم
پلان طبقات دوم و پنجم
پلان طبقه سوم
پلان طبقه سوم
پلان طبقه چهارم
پلان طبقه چهارم

ترجمه و ارائه: تحریریه رسانه هنر و معماری ساباط

ماخذ:  Archdaily

نظر بدهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نام شما:*

وبسایت:

هفت + شانزده =

دیدگاه شما